Mixed use scheme for Southwark secures planning

Located along the main pedestrian route from Southwark underground station to the Tate Modern, this mixed use scheme will feature a 200 bed luxury hotel alongside executive penthouse apartments. A conference centre with central hall to accommodate 1000 people, bar, restaurant and ground floor retail will also be included.

Featuring a double height glazed hotel entrance, the building will be conceived as two adjoining forms with an atrium and lightwell in the centre.

The design seeks to accentuate the local character of the street junctions by introducing a series of irregular window patterns and will combine metal cladding with brick and glass elements in neutral tones to integrate with the surrounding context.

The project is now moving forward to detailed design.